Sýria: S premiérom utiekli do Jordánska aj dvaja ministri, tvrdí opozícia

06.08.2012 Celý región

Bejrút 6. augusta (TASR) - So sýrskym premiérom Rijádom Hidžábom, ktorý utiekol do Jordánska, prebehli aj dvaja ministri a traja vysokí vojenskí predstavitelia. Informovala o tom dnes agentúra Reuters, ktorá sa odvolala na členov Sýrskej národnej rady (SNC), najväčšej protiasadovskej opozičnej skupiny. Túto správu nebolo možné okamžite overiť.

Výkonný člen SNC Basám Išak uviedol, že k premiérovi sa pridali traja dôstojníci s hodnosťou brigádnych generálov a dvaja ministri, ktorých mená zatiaľ nie sú známe.

Oficiálny zdroj v jordánskom hlavnom meste Ammán potvrdil, že premiér Hidžáb, ktorý utiekol cez hranice aj s rodinou, sa pridal k sýrskej opozícii.

Iný člen SNC Ahmad Ramadán doplnil, že s Hidžábom prišla skupina predstaviteľov. SNC stále podniká určité kroky a aj z dôvodu obáv z možných preventívnych krokov sýrskej vlády sa neponáhľa s oznámením ich totožnosti.

Ramadán ďalej oznámil, že prebehnúť plánuje ďalších 15 diplomatov a politikov, čo naznačuje, že rozpad režimu prezidenta Bašára Asada "vstúpil do veľmi citlivej fázy".
 

Vyberte región